Uçak Bileti Bul
Avantajlı Seyahat ile daha Özgürsün
Dönüş Ekle
Yetişkin   (18 ve üstü)
Çocuk   (2 - 11)
Bebek   (2 ve altı)

Yolcu Sayısı 9'dan Fazla Olamaz!

Adana Gezilecek Yerler

Adana gezilecek yerler listesi ile sizleri uçsuz bucaksız saatlerin ve tarihlerin unutulacağı Adana yolculuğuna davet ediyoruz. Adana gezilecek doğal yerler olarak çok fazla alan barındırmakta. Türkiye’nin en renkli şehri tarihin bir dönem yaşanmışlıkları dolu dolu gözler önüne seren şehrine mutlaka gitmeliyim diyeceksiniz. Adana’ya nasıl gidilir? Adana ne zaman gezilmeli? Diyorsanız avantajliseyahat.com/sehir_rehberi/ tam size göre avantajliseyahat.com ile Adana Uçak Bileti alarak direk Adana havalimanına ulaşım sağlayabilirsiniz. Otobüs ile de ulaşım sağlayabileceğiniz Adana şehir merkezi yakınlığı ile kolay ulaşım ağı olarak hemen her yere hızlıca gitmeniz mümkün. Adana şehir rehberinde olmazsa olmaz diyeceğiniz birçok Adana gezi listesi ile hemen elinizin altında bu muhteşem bloğu tamamen inceleyerek fikir sahibi olabilirsiniz.

Adana Kültürü

Adana Kültürü, Osmanlı ile beraber birçok kültürü de içerisinde yaşatmış ve halen yaşatmaya devam eden nadir kentlerimiz arasında. Toroslardan inip şehre yerleşen Yörükler, bataklıkların kurutulmasının ardından genişleyen Çukurova’dan toprak dağıtılarak burada tarımın gelişmesi için padişahın fermanıyla Doğu Akdeniz kıyılarının her köşesinden buraya gelip yerleşen Araplar ve Bizans’ın ülkelerini ele geçirmesinin ardından İmparator Konstantin Monomachos’un emriyle göçe zorlanıp burada iskân edilen Ermeniler asırları aşan bir mozaik oluşturuyor.

Abd incirlik üssü açılması ile tamamen farklı bir hâl almıştır. Hem Amerikan askerlerinin kent merkezindeki çarşılara, restoranlara gelmesi hem de Türk esnafın İncirlik’te mağaza açmasıyla birlikte etkileşim arttı, birçok Türk ve Amerikan evliliği de olmuştur.

Adana sanat yöne ile diğer kentlerimiz gibi farklı bir çok başarılı sanatçıyı da yaşatan bir toplum olmuştur. İnce Memed serisinde olsun, Sarı Sıcak’ta olsun, birçok tiyatro oyununda olsun Çukurova’da tarımın zorluklarını, toplumsal sıkıntıları ve elbette sıcak ile sıtmayı anlatan Yaşar Kemal muhtemelen bunlar arasında en öne çıkan isim.

Taş Köprü

Adana’nın başlıca şehir simgesi olan, Seyhan Nehri’nin üzerinde yer alan Taşköprü’nün ünlü Roma İmparatorlarından Hadrianus tarafından yaptırıldığı tahmin ediliyor. Halen aktif olarak kullanılan dünyanın en eski yaşayan köprüsü adı almakta. Buradaki ilk köprünün Hititler dönemine kadar gittiği yönünde rivayetler olsa da o kadar eski zamanın teknik imkânları göz önünde bulundurulduğunda gerçek olma ihtimali düşük. Köprü Seyhan ile Yüreğir ilçelerini birbirine bağlıyor.

Taşköprü’nün hemen yanı başında, altı minareli Sabancı Camii bulunuyor. Sabancı Merkez Cami hakkında Türkiye’nin en büyük Camileri adlı yazımıza mutlaka göz atın.

Misis Mozaik Müzesi

Misis mozaik müzesi, Ceyhan yolu üzerinde bulunmaktadır. Adana kent merkezine 26 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.

Misis Höyüğünden çıkarılan bu eserler 1959 yılında hizmete açılmıştır.

Roma İmparatorluğu dönemi mimari kalıntılara ev sahipliği yapıyor. Mutlaka Adana gezisinde buraya gitmelisiniz. Adana kent merkezine uzaklığı 26 km’dir.

Büyük Saat Kulesi

Ülkemizin en yüksek, 32 metre ile Büyük Saat Kulesi yerel halk buraya Büyük Saat diye isim vermiş durumda.  1881 yılında yapımına başlanarak 1882 yılında tamamlanmıştır. Saat Kulesi Adana şehrinin bir diğer simgesi konumuna gelmiştir. Kesme taşlar kullanılarak yapılan Büyük Saat Kulesi, Osmanlı esintilerini de yansıtmaktadır.

Seyhan Baraj Gölü ve Seyhan Nehri

Seyhan Barajı açılması ile beraber Çukurova Üniversitesi’nin de gelmesiyle şehir bu kente doğru gelişmeye başlamış ve yerleşim yeri olarak tercih edilmiştir. Seyhan Gölü yürüyüş rotası ve Seyhan Nehri ile yürüyüş yolu için çok tercih edilen alandır. Göl kenarında bulunan heykelleri mutlaka ziyaretiniz esnasında inceleyin. Gölün hemen kenarında bulunan Sevgi Adası tamamen turizm popülerliği için inşa etmiştir.

Yılankale

İlçe de bulunan en popüler tarihi eseri Yılankale. Yılanlıkale veya Şahmeran Kalesi olarak da yerel halk tarafından birçok ismi bulunmakta.

Haçlı seferleri sırasında inşa edildiği için Şahmeran Kalesi olarak adlandırılmıştır.

Kale halen günümüz de eski izlerini taşımaktadır. Tepeden kuşbakışı görüntüsü ile heybetli ve gizemli görüntüsünü korumaktadır.

Tarihi Alman Köprüsü (Varda Köprüsü)

Adana da kesinlikle görmeniz gereken Tarihi Alman Köprüsü ya da diğer adıyla Varda Köprüsü. Adananın Karaisalı ilçesinde bulunan köprü Adana kent merkezine bir buçuk saattir. Tarihi Alman Köprüsü 1912 yılında Almanya ile Osmanlı arasındaki ortak demiryolu projesinin bir parçası olarak inşa edilmiş. Tarihin izlerini taşıyan bu köprüyü yakından incelemek için yerli ve yabancı birçok insan buraya gelmektedir.

Derin bir Viyadük üzerinde yer alması ile muhteşem bir görüntü sergilemektedir.

Adana Kapıkaya Kanyonu

Adana Kapıkaya Kanyonu, Karaisalı ilçesinde Kapıköyün de bulunmaktadır. İçinde bulunan Çakıt deresi de burada yer almaktadır ayrıca bu dere Seyhan Nehrinden ayrılan kollardan bir tanesidir. Fotoğraf meraklısı olan gezginlerin burada adımlarken muhteşem fotoğraflar ortaya çıkartacağı alanlardan. Kapıkaya Kanyonu son yıllarda çevre düzenlemesiyle piknik alanı ve rekreasyon alanları ile çoğu kişi tarafından tercih noktası olmuştur. Bu sayede kanyon çoğu kişi için bilinen bir adres konumunda. Adana’da gezilecek doğal yerler arasında gösterilen bu yeri sizde Adana gezisi listesine ekleyerek tercih etmelisiniz şehir de kısa da olsa nefes alıp yürümek isteyeceğiniz en iyi nokta.