Trabzon Gezilecek Yerler -Trabzon'da Nereye Gidilir?- Avantajliseyahat

Sen gitmek iste yeter... Dilediğin yere en ucuz uçak bileti Avantajliseyahat.com'da!

Trabzon Gezilecek Yerler
yurt-ici
26 Ocak 2021

Trabzon Gezilecek Yerler

Karadeniz Bölgesi denilince Trabzon gezilecek yerlerin ilk başında gelir. Kendine has havası kültürü ve yaylaları ile Türkiye’nin en göz de şehri. 4000 yıllık tarihi ile nice devletlere başkentlik yapmış ünlü Karadeniz sahilleri ile boylu boyunca yaylası ve yağış alan ormanları ile Trabzon gezilecek yerler listesi doğasever ve gezi tutkunları için mükemmel bir şehir. Her yıl yüzlerce ziyaretçiyi barındıran Trabzon kış ve yaz ayları olmak üzere turizm açısından da önemli bir durak noktası öyle ki, paraşüt turizmi, kış turizmi ve yaz turizm ile yurt içi ve yurt dışı birçok kişi bu bölgeyi ziyaret etmekte. Trabzon gezi rehberi konusunda sizlere detaylı olarak bilgiler vereceğimiz bu yazıda mutlaka ziyaret etmeniz gereken duraklara değindik. Trabzon hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için sıraladık, insanların en çok seyahat etmeyi sevdiği Karadeniz bölgesinin popüler şehri yılın her ay çokça turistin uğrak noktası.

 Sümela Manastırı

Bulutların arasında tarihin en görkemli ve gizemli ziyaret noktası Sümela Manastırı halk arasında çoğu kişinin Meryem Ana olarak bildiği bu yeri yakından inceliyoruz. Trabzon’un Maçka ilçesinde yer alan bu manastır Dünyanın da en büyük inanç turizm noktası. Geçtiğimiz 2016 yılları arasında restore edilerek yeniden ziyaretçilerine kapılarını açan manastır 1300 metre yükseklikte dağ yüksekliğinin zirve noktasına inşa edilmiştir. MS 365-395 tarihleri arasında Doğu Roma İmparatoru I. Theodosius zamanında iki rahip tarafından kurulmuştur. Rum Ortadoks Kilisesi olarak hizmet vermiştir. Rivayete göre Sümela Manastırı geçmişte din adamlarının sürgün yeri olduğu da belirtilmiştir. Sümela ismi ise geçmiş tarihte dağın bulunduğu yerin ismi olan yunanca “Mela” anlamına da gelmektedir. Sümela manastırı 88 basamaklıdır. Girişte ayrıca sağ tarafta “Sümela Kitaplığı” bulunmaktadır. Hakkında çeşitli rivayetlerin bulunduğu bu yerin toplam 72 odası bulunmaktadır. Bunun harici olarak manastırda misafirhane, hizmet birimleri, misafirhane, mutfak ve ayazma bulunuyor. Sümela manastırı bilinenin aksine doğal olarak oluşan bir yapı değildir. Tamamen insan iş gücü ve safi yöntemler ile o dönemin mimarisine uygun olarak yapılmıştır.

Sümela Manastırı Trabzon Arası Kaç Kilometre?

Trabzon Sümela Manastırı arası 47 kilometre mesafededir. Sümela Manastırı Trabzon arası süre ise 1 saat 2 dakikadır. Toplu taşıma ve özel otomobiller ile buraya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Zağnos Vadisi Parkı

Büyük dağlık alanların içerisinde tepe noktalarına kurulan Trabzon ilinin genç yaşlı yerli ve yabancı birçok kişinin derin bir nefes almak için uğrak noktası Zağnos Vadisi Parkı. Ulaşım açısından insanların gezi noktası olarak tercih ettiği ilk duraklar arasında otogardan direk olarak kolaylıkla parka ulaşımınız mümkün. Zağnos Vadisi Parkı içerisinde ayrıca süs ve yapay havuzlar, ağaçlar, kuşlar, kuğular bulunmaktadır. Yemyeşil doğası ile yaz ayları insanların çokça gezip eğlendiği bu alana sizlerde seyahatiniz içerisinde vakit ayırarak kısa da olsa keyifli bir nefes alabilirsiniz.

Trabzon Kalesi

Trabzon kalesi, denize hakim ve yüksek engebeye inşa edilmiş günümüz eserleri arasında en çok ziyaretçi alan nokta. Trabzon ilinin Araklı ilçesinde bulunan Trabzon Kalesi Osmanlı Devleti, Fatih Sultan Mehmed tarafından fetih edildikten sonra denizden gelebilecek saldırıları engellemek amacı ile kurulmuştur. Tarihçilerin günümüz araştırmalarında geçmiş dönemlerde bulunan Trabzon İmparatorluğundan kalan kalıntılardan da yararlanıldığı belirtilmiştir. Yukarı hisar, orta hisar ve aşağı hisar yapısı ile deniz seviyesinden şehrin en büyük tepelerine kadar kale devam etmiştir. Osmanlı devleti zamanı yaşayan en büyük dünya gezginlerinden olan Evliya Çelebinin de Seyahatname de bahse konu olmuştur. Ziyareti esnasında Evliya Çelebi Kaleyi “ Dağ tarafında cehennem kuyusuna benzer derin bir hendeği vardır ki 77 adam girer. Safi kesme kayadır içinde Cami, Muhafazacı evleri, mahzenleri, cebehaneleri vardır.” şeklinde tanımlamıştır. Trabzon Kalesi, tarihçiler tarafından incelendiğinde eski zamanlar da hipodrom, kule, hamam, saray gibi eserleri de içerisinde barındırmıştır. Ayrıca kale savunması ve korunması amacı ile kuleler inşa edilerek düşman gözetleme kulesi olarak kullanılmıştır. Trabzon Kalesi duvar kısımlarında yer yer insan kabartmalı figür resimlerine de rastlanmıştır.

Trabzon Kalesi Konaklama

Trabzon Kalesini ziyaret ettiğiniz de Araklı ilçesinde birçok otel alternatifine sahipsiniz. Ayrıca merkezde bulunan otellerde konaklayarak Trabzon kalesini ziyaret edebilmeniz mümkün.

Trabzon Kalesi Ziyaret Saatleri

Kale hafta içi ziyaretlere açık olarak gelmek isteyen yerli ve yabancı gezgin ve seyahat severleri bekliyor! Trabzon Kalesi girişleri ücretsizdir. Kale giriş saatleri güvenlik nedeni ile saat 17:00’a kadar yapılmaktadır. Sabah tercihiniz olursa rahat rahat ve sakin bir şekilde gezi imkanına sahip olabilirsiniz.

Trabzon Kalesi Ulaşım

Araklı ilçesinde bulunan Trabzon Kalesine ulaşım şehir merkezinden direk olarak toplu taşıma ile sağlanmaktadır. Kalecik mahallesinde bulunan yere özel otomobil ile ulaşım sağlamak isterseniz, Trabzon sahil yolundan Araklı ilçesine ulaşabilir ve Kalecik mahallesine varabilirsiniz.

Uzungöl

Yeşili ve kuşbakışı görüntüsü ile turistlerin uğrak noktası Uzungöl, tipik Karadeniz iklimin görüldüğü Trabzon ilinde yağışın ve tabiat alanının en güzel seyir tepesi Uzungöl. Özellikle yabancı turistlerin mayıs aylarında burayı çokça ziyaret ettiği bilinmekte bunun yanı sıra içerisinde küçük bir köyü de barındıran Uzungöl de ikamet eden kişi sayısı tahmini olarak 1400 kişiye tekabül etmektedir. Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl eşsiz ve enfes bir görüntüye sahiptir. Sakinlik ve huzur arayanların vazgeçilmez güzergahı olan bu yer ayrıca Doğal Sit alanıdır.7 ay boyunca ziyaretçi alan uzungöl Nisan,Mayıs aylarında ziyaretçi sezonu açılmaktadır. Uzungöl denizden 1100 metre yükseklikte bulunmaktadır. Yaban hayatının devamı sağlanması açısından çevre ve şehircilik bakanı da ayrıca doğal yaşam alanı ilan ettiği bölge de yırtıcı kuş ve zengin bitki örtüsüne sahiptir. Tabiat parkı alan olarak 1625 hektarlık bir alanı kapsamaktadır.

Uzungöl Tarihi

1586 yılında “Saharo” adı ile tarihi kayıtlarda yer edinmiştir. 1650 yıllarında Müslüman toplulukların gelmesi ile yerleşik hayatın çoğalması ve artması ile konut inşası da genişlemiştir. Uzungöl tarihi ilk olarak Trabzon şehrinin Of ilçesine bağlı iken 1948 yılları arasında Çaykara ilçesine bağlanmıştır. Bir dönem mahalle statüsünden Belediye olarak adlandırılırken ilerleyen zamanda Belediye unvan geri alınmıştır.


Trabzon’a Nasıl Gidilir

Ulaşım ağının günümüz de alternatifi artması ile çok çeşitli ulaşım araçları artmıştır. Bu ulaşımlar kendi içerisinde karasal, deniz yolu ve havayolu olarak ayrılmıştır. Karasal olarak ülkemizde ulaşımın otomobil, otobüs ve minibüs gibi birçok yöntemi vardır. Trabzon’a yılın belirli aylarında feribot ile ulaşım gerçekleşmesi mümkün zaman zaman yaz ayları ve kış aylarında feribotla direk olarak yurt içi ve yurt dışı ulaşım sağlanabilir. Havayolları ile ulaşım günümüz zaman tasarrufu ve ulaşım kolaylığı çağı olarak uçak tercihi hızlı bir şekilde artmaktadır. Alternatif rotalarında bu uçuş ağında katkısı büyük. Trabzon gelişmiş uçuş ağı ile birçok havayolları şirketi tarafından da tercih edilmektedir. Trabzon uçak bileti alarak ulaşımınızı kolayca sağlayabilir ve Trabzon’u keşfedebilirsiniz. Anadolujet ve Türk havayolları, Pegasus havayolları gibi iç hat uçak bileti alarak Trabzon havalimanına ulaşım sağlamanız mümkün. Yurt dışı olarak direk uçuşların mümkün olduğu Trabzon havalimanı direk olarak aktarmasız bir şekilde Londra, Viyana ve Dusseldorf yurt dışı uçak bileti alarak Trabzon’a seyahat edebilirsiniz.

*Trabzon Hakkında ve Gezilecek Yerler, Havalimanı, Ulaşım hakkında yada Trabzon uçak bileti detayları için buradan bilgi alabilirsiniz.