? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
31
Cum
01
Cts
02
Paz
03
Pts
04
Sal
05
Çar
06
Per
07
Cum
08
Cts
09
Paz
10
Pts
11
Sal
12
Çar
13
Per
14
Cum
15
Cts
000
Dönüş Ekle
Yetişkin   (18 ve üstü)
Çocuk   (2 - 11)
Bebek   (2 ve altı)

Yolcu Sayısı 9'dan Fazla Olamaz!

Trabzon Gezilecek Yerler

Trabzon gezilecek yerler, hırçın dalgaları ve Karadeniz’e yakışan havası ile Türkiye’nin mutlaka görülmesi gereken şehirleri arasında ilk akla gelenlerden. Karadeniz bölgesinin Samsun’dan sonra ikinci büyük şehri Trabzon ilimizdir. Tarihte ticaret ve liman şehri olarak önemli bir yer edinmiştir. Uzun yıllar göç vermiş olan şehir doğu ve batı olarak yayılarak şehirleşmiştir. Göç vermesinin en önemli etkenleri ise sarp ve engin dağları ile ticari olarak sadece çiftçilik ve tarım alanlarında ilerlemesidir. Son yıllarda doğa ve deniz turizminde çokça ünlenmiştir. Ortadoğu ve Avrupa’da ünü yayılarak artarken emlak satışı konut ve turizm için önemli seviyelerde artış göstermiştir. Doğa turizminde ormanların sık ve çok olması ile kamp ve doğa tatili severlerin ilk tercih ettiği bölgelerden olması ile yaz tatili içinde tercih edilme noktasında sınır komşuları itibari ile karayolu olarak Gürcistan’dan çokça turist ziyaret etmektedir. Aynı zamanda yerli turistler için de kış ve yaz turizminde ilk alternatif sebebi. Tarihi ile ünlenen Sümela Manastırı ve Filmlere konu olan Uzungöl’ü ile çoğu ziyaretçi buraya akın etmektedir. Otel bölgesi olarak son yıllar içerisinde gelişmiş ve lüks dizayna sahip konaklama alanları mevcuttur. Trabzon Osmanlı döneminde yine aynı yapı ile ticaret yollarının birleşim ve köprü noktası olarak önemli bir yer edinmiştir. Trabzon görülmesi gereken yerler veya Trabzon da nereye gidilmeli? Trabzon hakkında tüm konuları kısaca sizler için işledik.

Uzungöl

Uzungöl, Trabzon ilimizin Çaykara ilçesinde bulunan ve turizm alanında en ünlü yetler arasındadır. Yıllık ortalama 400 bin civarı yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmakta özellikle son yıllarda konaklama dağcılık ve doğa turizmi ile çokça adını duyduğumuz yer tam bir turistik tesis olmuş durumda. Trabzon’a 99 km yakınlıkta ve Rize’ye ise 71 km uzaklıktadır. Uzungöl, Kaçkar Dağları ve Soğanlı Dağlarının birleştiği yer alanında kalmaktadır. 1100 metrelik bir rakıma sahip dışarıdan ilk görünüşü baraj şeklini verse de aslında bu yer göldür. Yazın mayıs başlangıcı ile turizm için ziyaret açılır. Uzungöl de yaşam halen devam etmekte köy ikameti toplam 1500’dür. Tabiat parkı ve doğal yaşamın halen sürdürülebilir alanların başında gelmektedir. Ayrıca olta balıkçılığı, doğa turizmi ve dağcılık gibi çeşitli faaliyetlerde bulunabilirsiniz. Uzungöl tipik Karadeniz iklimine sahiptir. Uzungöl, toplam 1 kilometre ve 500 metre genişliğe sahiptir.

Uzungöl Tarihi

1586 yılında “Saharo” adı ile tarihi kayıtlarda yer edinmiştir. 1650 yıllarında Müslüman toplulukların gelmesi ile yerleşik hayatın çoğalması ve artması ile konut inşası da genişlemiştir. Uzungöl tarihi ilk olarak Trabzon şehrinin Of ilçesine bağlı iken 1948 yılları arasında Çaykara ilçesine bağlanmıştır. Bir dönem mahalle statüsünden Belediye olarak adlandırılırken ilerleyen zamanda Belediye unvan geri alınmıştır.

Sümela Manastırı

Sümela Manastırı, Muhteşem manzarası ve tarihi konusu ile görkemi sizleri büyüleyecek mutlaka Trabzon’a gittiğinizde görülmesi gereken ilk yer burası. Trabzon’un Maçka ilçesinde yer alan bu yer ülkemiz için de en nadide yerler arasındadır. Yapısı itibari ile farklı zamanlarda restorasyonlar görerek turizm ziyaretçilerinin günümüzde halen büyük ilgisine maruz kalmakta. Altındere vadisi içerisinde yer alan yapı 1.150 metre kare deniz seviye yüksekliğine sahiptir. Rum Ortadoks manastır ve Kilisesidir. Meryem ana adına kurulan manastır “Sümela” ismini ise siyah anlamına gelen melastan almıştır. MS 386 tarihinde açıldığı tahmin edilmektedir. Günümüzde müze olarak hizmet veren bu yer taş yapısı itibari ile büyük ilgi görmektedir.

*Sümela Manastırı yaz ve kı olarak giriş saatleri değişmektedir.

Sümela Manastırı Yaz Ziyaret Saatleri: 09.00-19.00

Sümela Manastırı Kış Ziyaret Saatleri: 08.00-16.00

Sümela Manastırı Altındere Vadisi Milli Parkı içerisinde yer almakta. Karayolu olarak ulaşım araçları ile ziyarete mümkün olan bu yer için dışarıdan yürüyerek ulaşım mümkün değildir.

Sümela Manastırı Giriş Ücreti 2021

Sümela Manastırı giriş ücretleri ulaşım aracınızın tipine göre değişiklik göstermektedir. Otomobil, Otobüs, Motosiklet gibi ücret farklılığı göstermekte tam bilet ücreti 10 TL olarak belirlenmiştir. Ücretsiz olarak giriş için Müzekart mevcut ise Sümela manastırı ve Altındere Vadisi Milli Park için ücret ödemeniz gerekmiyor.

İstanbul Havalimanı Ulaşım

İstanbul Havalimanı,

2018 Yılında Açılan İstanbul Yeni Havalimanı, Atatürk Havalimanı kapanması ile İstanbul Avrupa Yakasında bulunan tek havalimanıdır. Kurulduğu alan üzeri 76,5 milyon metrekare alanı kapsamaktadır, içerisinde birçok pist ve tesis ile hizmet vermektedir. İstanbul Havalimanı içerisinde 2 terminal binası ve 6 pist olmak üzere iş merkezi ve otel gibi birçok faal yapıda bulunmaktadır. Avrupa’nın en büyük ve saygın havalimanı olan İstanbul havaalanı birçok havayollarının da aktif uçuş yaptığı havalimanıdır. İstanbul yeni havalimanı şehrin Avrupa Yakası’nda Karadeniz kıyısında ki Tayakadın ile Akpınar köyleri arasında yer almaktadır. İlk uçuşunu 29 Ekim 2018 yılında İstanbul’dan Ankara’ya gerçekleştirmiştir. Yılda 200 milyon yolcu kapasitesine sahip havalimanı İGA tarafından işletilmektedir.

İstanbul Airport Otopark Hizmetleri

Havalimanı kapasitesi toplam 40.000 üzeri araç park etme noktasına sahiptir. İstanbul havalimanı kapalı ve açık olmak üzere iki ayrı otopark noktasına sahiptir. Yolcu tercihlerine göre özel araçlarınız ile İstanbul yeni havalimanına ulaşım sağladığınız da dilerseniz vale noktasına araçlarınızı bırakarak havalimanına giriş yapabilirsiniz.

İstanbul Havalimanı Otopark Ücretleri: Havalimanı otopark ücretleri 2021 yılı güncel tarifesi saatlik ve günlük olarak değişmektedir.

İstanbul havalimanı açık otopark ücret tarifesi: saatlik olarak 15-23 TL, Günlük ücreti ise 49 TL olarak belirlenmiştir.

İstanbul havalimanı kapalı otopark ücret tarifesi: saatlik ücreti 18 TL, Günlük ücreti ise 69 TL olarak belirlenmiştir.

İstanbul Havalimanı Aylık (Abonman) Ücreti: Havalimanı aylık araç otopark hizmet fiyatı 488 TL olarak belirlenmiştir.

*Havalimanı otopark ücretleri değişiklik gösterebilir.

İstanbul Yeni Havalimanı Ulaşım:

İstanbul havalimanına ulaşım şehrin merkezi noktalarından sağlanmaktadır. Yeni havalimanı servis ulaşımı HAVAİST ile sağlanmaktadır. Her 30 dakika ve 60 dakika olarak tarifeli otobüs duraklarından HAVAİST servisleri ile İstanbul yeni havalimanına ulaşım sağlamanız mümkün. Metro ve Metrobüs ile yeni havalimanına ulaşım sağlanamamakta sadece otobüs ve servisler ile havalimanı ulaşım sağlamanız gerekir. HAVAİST servisleri haftanın 7 günü 24 saat hizmet vermektedir. Uçak bileti saatinizden öncesinde havalimanı yol güzergâhını hesaplayarak ulaşım sağlamanız yolculuğunuz için faydalı olacaktır.

İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

İstanbul havalimanı içerisinde yer alan araç kiralama noktaları havalimanı yolcu giriş katında bulunmaktadır. Havalimanı uçuş önce veya sonrasında bu noktalardan araç kiralamanız mümkün. Online olarak araç kiralamak isterseniz 0 850 303 82 80 çağrı merkezimizi arayarak araç kiralayabilirsiniz.

İstanbul Havalimanı Duty Free Mağazaları

İstanbul Havalimanı Duty Free İşletmesi, dünyanın en iyi havalimanı anlayışı ile hizmet veriyor. Unifree Dutyfree markasıyla hizmet veren İstanbul havalimanı 100’den fazla marka ve 35 binden fazla ürünü içerisinde barındırıyor. Pek çok ürünü yurt içi ücretlerin altında satın almanız mümkün.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı,

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, İstanbul ili Pendik ilçesinde yer alan Sabiha Gökçen Havalimanı Anadolu Yakasının tek havaalanıdır. Toplam maliyeti 550 milyon dolar sınırlarında maliyet ile inşa edilmiştir. Havalimanı İstanbul’un ikinci havalimanıdır. Havalimanı adını Türkiye’nin ilk kadın pilotu olan Sabiha Gökçen’den almıştır. Konumu itibarı ile en çok uçuş yapılan havaalanları arasındadır. Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı olan Sabiha Gökçen havaalanı yolcu kapasitesi geçtiğimiz yıllar da artarak devam etmiş uluslararası olması niteliğini taşıyan Sabiha Gökçen Havaalanı yerli ve yabancı birçok turiste de ev sahipliği yapmaktadır.

Taksi: Sabiha Gökçen Havalimanına ulaşım Taksi ile sağlanmaktadır. Uçak bileti saat önceliğinize dikkat ederek olası bir gecikme yaşamamak adına, yol ve sefer saat kontrolünüzü yaparak havaalanına gelebilirsiniz. Havalimanı içerisinde ve çevresinde birçok taksi hizmeti verilmektedir.

Havabüs: İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanından şehir merkezi ulaşımı Havabüs ile de sağlanabilir. Uçuşunuz öncesi veya sonrasında yolcuların tercih ettiği bir diğer havaalanı ulaşım aracı olan Havabüs Avrupa Yakası Taksim ve Anadolu Yakası Kadıköy civarı gibi birçok noktadan Havabüs otobüslerini kullanabilirsiniz.

Marmaray: Marmaray kullanımı yapacak yolcuların Avrupa Yakından direk olarak aktarma sağlayabilir. Marmaray ulaşımı sonrası Kadıköy- Kartal metro hattını kullanarak havalimanına ulaşım sağlayabilirsiniz.

Otobüs: Sabiha Gökçen havalimanına şehrin çeşitli noktalarından direk olarak ulaşım sağlamanız mümkün. Avrupa Yakası, Taksim’den direk olarak otobüsler ile havaalanına ulaşım sağlayabilirsiniz. Anadolu Yakası, Üsküdar, Kadıköy, Pendik gibi birçok noktadan havaalanına ulaşım sağlayabilirsiniz.

Metro: Yolculuğunuz öncesi veya sonrasında taksi ile kısa bir toplu taşıma sonrası Kartal Metro hattına giderek şehir merkezine bu noktadan aktarma sağlayabilirsiniz. Ulaşım sonrasında Avrupa Yakasına buradan toplu taşıma veya özel araç kullanımı ile ulaşım sağlanabilir.

Havaist: İstanbul Havaalanı ulaşımı için yolcuların hızlı ulaşım sağlamaları amacı ile kullanımına sunulmaktadır. Sabiha Gökçen Havalimanı durağından Havaist araçlarını kullanarak İstanbul Havalimanına ulaşım sağlamanız mümkündür. İstanbul şehri merkezi noktalara kolayca ulaşım sağlanabilir.

Araç Kiralama: Sabiha Gökçen Havalimanı içerisinde araç kiralama noktaları mevcuttur. Uçuşunuz öncesi veya sonrasında araç kiralama noktalarından direk olarak araç kiralayabilirsiniz. Online olarak araç kiralamak isterseniz 0 212 909 96 42 çağrı merkezini arayarak araç kiralama sağlayabilirsiniz.

Trabzon Havalimanı Ulaşım

Trabzon ulaşım ve seyahat konusunda en çok gelişmiş alternatif imkânlara sahiptir. Toplu taşımanın gelişmiş olması yanı sıra havayolu ile ulaşım ayrıca çokça tercih edilmekte. Özellikle yerli ve yabancı turistlerin ziyaretleri otobüs ve havayolları ile sağladığı bilinmekte. Karayolları genel müdürlüğü 2019 ve 2021 yılları arasında toplu taşıma ve otomobil ulaşımında en çok tercih edilen karayolu olarak Rize, Trabzon, Ordu illerimizde artış olduğunu veriler ile belirtmektedir. Havayolları ulaşımı için genel itibari ile Trabzon havalimanı tercih edilmektedir. Uçak bileti alarak Trabzon havalimanına ulaşım sağlayabilirsiniz. Otobüs, Feribot olarak kara ve deniz ulaşımı da sağlanmaktadır.

Trabzon Feribot ile Ulaşım:

Trabzon iline yılın yaz aylarında İstanbul’dan direk olarak yurt içi feribot seferleri mümkün. Yurt dışı feribot seferleri en çok Gürcistan, Rusya ülkelerine yapılmaktadır. Trabzon limanına ulaşım kent merkezine 1 km’dir. Şehir meydanına buradan ulaşım sağlamak isteyen kişiler taksi ve minibüs ile ulaşım sağlayabilir.

Trabzon Havalimanı Ulaşım:

Trabzon havalimanı uluslararası yurt içi ve yurt dışı ulaşımda en çok tercih edilen hava alanları arasındadır. Türkiye uçak bileti olarak satın almaların en yoğun olarak tercih edilen illeri arasında Trabzon şehrimiz tercih edilmekte. Trabzon havalimanı yerli ve yabancı turistlerin de ulaşım ağı açısından en çok tercih edilen havalimanı arasındadır. Rahat ulaşım ve şehir merkezine yakın olması ile yolcularına rahat bir ulaşım imkânı da sağlamakta. Trabzon havalimanı şehir merkezine 5 km’dir. Rize merkeze ise uzaklığı 70 km’dir.

Trabzon’a En Yakın Şehirler:

Trabzon yakın olan illerimiz batısında Giresun, Ordu ve Samsun bulunmaktadır. Doğusunda yer alan şehirlerimiz Rize ve Artvin güneyin de ise Bayburt ve Gümüşhane şehirleri yer almaktadır. Alternatif havayolu ulaşımı açısından tercih edebileceğiniz en yakın havalimanı Ordu-Giresun havalimanı ve Artvin Hopa havalimanı bulunmaktadır.

Trabzon Şehir İçi Ulaşım:

Trabzon havalimanından şehir içi ulaşım kolay ve hızlı bir şekilde sağlanmaktadır. Yolcuların havalimanı ulaşımı için HAVAŞ servisleri ulaşımı kolaylaştırmakta. Toplu taşıma otobüs, taksi ile ulaşımı sağlayabilirsiniz. Kent merkezinden direk olarak tarifeli otobüs ve minibüsler ile de havalimanına ulaşım sağlayabilirsiniz.

Trabzon HAVAŞ otobüsleri:

Trabzon havalimanı ve şehir içi ulaşımın HAVAŞ otobüsleri ile yapılması mümkündür. HAVAŞ ücretleri kent meydanından havaalanına 10 TL’dir. Ayrıca direk olarak Rize, İyidere ve Derepazarı, Çayeli, Pazar ve Ardeşen, Fındıklı, Arhavi ve Hopa seferleri ile kolayca HAVAŞ Trabzon havalimanına ulaşım sağlayabilir ve bu noktalara seyahat edebilirsiniz.

Trabzon Havalimanı Araç Kiralama:

Trabzon havalimanı araç kiralama olarak havaalanı araç kiralama noktalarından uygun araç kiralaması yapabilirsiniz. Seyahat öncesinde mobil olarak Trabzon araç kiralama yapmak için web servislerinden araç kiralama olarak rezervasyonda sağlayabilirsiniz. Ayrıca Trabzon havaalanı içerisinde bulunan araç kiralama katından kolayca rent a car hizmeti alabilirsiniz.